« Home

Blogul TER e nou-nouţ, la fel şi grupul TER pe facebook.com

Salutare tuturor,
blogul TER s-a născut, e nou-nouţ şi vă aşteaptă cu noutăţi în zilele următoare.
Pentru cine e fan facebook.com, grupul TER e acolo şi vă aşteaptă şi el.
Daţi sfoară în ţară, să strigăm cât mai tare până ne aude Primăria şi ministrul!
Revin cu update-uri.
Andrei Egli

3 Responses to “Blogul TER e nou-nouţ, la fel şi grupul TER pe facebook.com”

 1. # Blogger Mihai

  Salut...felicitari pentru initiativa ! Cred ca ideea nu este rea in general dar ma tem ca trebuie clarificate cateva lucruri...
  TER (Train Express Regional) este foarte diferit de RER (Reseau Express Regional) .... iar diferenta esentiala este distanta de parcurs.....RER se limiteaza la REgiunea Ile de France (cu cele 8 zone ale sale) pe cand TER este prevazut ca deservire atat gari ale IdF cat si orase mai indepartate (de ex... poate ajunge pana la Chartres....)....cu alte cuvinte TER-ul ar fi ca deservire echivalentul unui tren normal de la noi doar ca are diferente majore ca parametrii tehnici comerciali (viteza de rulare, frecventa...etc.)
  Bucurestiul ar avea intr-adevar nevoie de un transport public regional pe sine si acesta ar fi similarul RER_ului. Cat despre modernizarile in infrastructura, nici macar nu e nevoie de mare lucru....liniile de tren functioneaza f. bine cu conditia sa fie electrificate (in mare parte-Bucurestiul neavand decat 2 magistrale electrificate din cate stiu eu) si bineinteles statii care trebuie sa se inmulteasca. In acest sens este linia ferata de centura care exista deja si pentru care SNCF are un proiect pentru transport regional (sa ii spunem studiu mai degraba) dar....este doar pe hartie.
  In jurul Bucurestiului exista circa 30 de gari care in principiu ar functiona pt astfel de sistem daca este indeplinit un factor esential....un studiu de mobilitate.....cred ca la momentul actual habar nu avem cum se deplaseaza oamenii si in speranta (utopie curata in prezent)ca vor renunta la masina personala ca sa vina in si din Bucuresti va trebui ca acest transport sa fie eficient....ceea ce e greu de atins avand in vedere ca localitatile ceva mai indepartate de Bucuresti (la peste 15km sa zicem) cu exceptia poate a Buftei sunt f. mici ca numar de locuitori....
  Sper ca nu v-am plictisit prea tare, in orice caz succes cred ca un blog pe tema asta e binevenit.
  M.A.  

 2. # Blogger cattac

  BUNA INITIATIVA!!!
  AM VAZUT POSTAT AICI UN PROIECT NUMIT TER PENTRU BUCURESTI! POATE CINEVA SA IL PREZINTE SI SA IL COMENTEZE PUTIN!! ASA CA SA AVEM MACAR UN SUBIECT DE DISCUTIE COMUN?
  C.  

 3. # Blogger Arrisener

  Si eu imi doresc multe, insa cred ca Bucurestiul va fi un talmes-balmes si peste 100 ani. Nu cred ca se poate sistematiza la nivel de infrastructura generala publica, ci vor exista anumite accente, sa le spunem... experiente locale, limitate, ce nu vor avea mare impact... Insa sustin schimbarea, chiar si in aceste conditii limitate. Sper ca odata bulgarele pornit, sa porneasca avalansa schimbarilor pe care noi le meritam.
  N.D.  

Trimiteți un comentariuWeb This Blog

LatestXML

Powered by Blogger

make money online blogger templates© 2006 TER - Tren urban pentru Bucuresti | Blogger Templates by GeckoandFly.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.
Learn how to make money online | First Aid and Health Information at Medical Health